Moderada (33 km)

Distància total: 33 km

Desnivell positiu: 681 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant Sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant Sala

Alçada màxima: 602 m

Alçada mínima: 396 m 

Ruta circular: Sí 

POI: Font del Cinto/Mirador Garrigues/Vall de Vinaixa/Creu de terme/Aljub teixera del Mariet/Ermita de Sant Bonifaci/Argelagar

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en BTT: FULLEDA – ERMITA DE SANT BONIFACI – FULLEDA. Una ruta que la trobareu en 3 dificultats, fàcil, moderada i difícil.

La ruta classificada com a moderada té 33 quilòmetres i està pensada per seguir-la en el mateix sentit de les agulles del rellotge, un desnivell acumulat positiu de 681 m. Una ruta apta pels ciclistes que busquin fer cames sense exigència tècnica.
Una ruta perfecta per ciclistes ja iniciats al món de la BTT que vulguin millorar la seva resistència i busquin fer quilòmetres de manera exigent damunt la seva bici. Una ruta perfecta per descobrir el terme de Fulleda i Vinàixa amb visita a llocs emblemàtics com l’ermita de Sant Bonifaci i descoberta de llocs singulars com la Font de les Ventoses, la Font del Mas Blanc, la Cabana de pedra en sec del Puig de l’Ermità, la Bassa empedrada del Barril del Montanyés, lo Puig, …

Començarem la ruta a la Sala de Fulleda i farem un petit tram urbà passant per la Plaça de Ramon Santamaria, carrer de la Bassa i trencarem a l’esquerra per un camí que ens portarà al Fondo dels Pous i el Comellar d’en Piquer. Seguirem amb pujada fins al Plans de l’Arboç, continuarem per la Planota, la Mirona i baixarem a la Vall dels Corrals pel costat de la Font del Cinto, precaució al camí que acostuma a estar enfangat degut a la font.

Creuarem la Vall dels Cortals i ascendirem cap al Comellar del Metge on pujarem per les Carreteres fins passar pel costat de la Punta del Dugo (624 m), seguirem el Camí de les Carreteres, passarem pel costat del mirador de les Garrigues i començarem el descens cap al Bertran del Gatoi. Continuarem el descens cap al Camí dels Bertrans, passarem pels Masos i a l’altura de les Comes agafarem la Pista de Vinaixa a l’Espluga.

A l’altura de la partida de la Cova, trencarem cap a la dreta, creuem el Fondo Major, la partida dels Diumenges, creuem la via del tren i agafem el camí de Sant Bonifaci, aquest camí és un ascens fins a una creu que trobareu, girareu a l’esquerra i inicieu el descens fins a la Coma Escudella on tornareu a pujar fins a la Cabana de lo Puig de l’Ermità, tot vorejant la Punta de lo Puig (575m). Travessarem los Putjos fins a trobar la via del tren, la seguirem per uns metres fins deixar-la per girar a l’esquerra i arribar a Comenterroges. Seguirem creuant les partides de les Oliveres del Maginet i les Planes del Sastre fins arribar a la bassa de pedra en sec del Barril del Muntanyès. Seguirem cap a la Cabana del Tomàs on girarem a la dreta, tot seguit a l’esquerra i seguirem pel camí del Fondo de Barrils fins trobar el Camí de Barrils, allà anirem a buscar l’antic camí de Barrils que ens portarà fins al Camí dels Plans de les Teixeres. Seguirem aquest camí fins arribar al Pla de l’Alcàntara on iniciarem el descens fins a l’Ermita de Sant Bonifaci.

Seguirem cap a la Pista de Vinaixa a l’Espluga Calba sentit Vinaixa fins a trobar el Racó de Vinuelles, on girarem a l’esquerra i iniciarem l’ascens fins al Camí de les Carreteres, seguirem pel Camí Vell de Vinaixa a l’Espluga Calba, passarem pel costat de la Font del Mas Blanc i farem un gir tancat cap a la dreta per agafar el Camí de Coma de Sant Pere que ens portarà pel costat de la Serra de l’Argelagar fins a Fulleda, al mateix lloc on hem començat la ruta.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.