Moderat (26)

POI: Fulleda – punta Argelagar – Mas Blanc – Mirador Garrigues – Reboll de l’Engràcia – bessons Pla del Xato – racó Cirera

Distància total: 26 km

Desnivell positiu: 474 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant Sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant Sala

Alçada màxima: 595 m

Alçada mínima: 443 m 

Recorregut circular:

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Distància Total: 25831 m
Màx. elevació: 675 m
Min elevació: 443 m
Total escalada: 1529 m
Descens: -1530 m
Total time: 01:09:08

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en BTT: SANT BONIFACI. Una ruta que la trobareu en 4 distàncies classificades com a fàcil, moderada i difícil.

Aquesta ruta classificada com a moderada té 26 quilòmetres i un desnivell acumulat positiu de 474 m+. Una ruta apta pels ciclistes que busquin passar una estona divertida damunt la bici, sense gaire exigència física ni tècnica en general. Tot i això us trobareu els carrerons d’en Paulet i el del Racó de la costa de la Cirera on potser haureu de baixar de la bici si no esteu acostumats a fer carrerons.
Una ruta perfecta pels ciclistes que s’inicien a la BTT i/o que tenen ganes de descobrir l’entorn de Fulleda amb la calma. Una ruta perfecta per fer-la amb temps i parar a gaudir de les diferents vistes que ofereix i els diversos elements de patrimoni com els aixoplucs o les cabanes de volta.

Començarem la ruta a la Sala de Fulleda i farem un petit tram urbà passant per la plaça de Ramon Santamaria, girarem a la dreta cap al carrer del Raval, a dalt de l’esplanada del castell, girarem a l’esquerra pel camí que ens portarà pel capdamunt de la serra de la Punta de l’Argelagar fins a un aixopluc que ens quedarà a l’esquerra. Antigament els aixoplucs s’utilitzaven per resguardar-se de la pluja i el vent, també s’utilitzaven per guardar les eines dels pagesos i l’aigua. Just després de l’aixopluc girarem a l’esquerra per un pas que hem recuperat des de Fulleda Turisme Actiu que ens portarà tot vorejant la Punta de l’Argelagar fins al Camí de la Coma de Sant Pere, un camí que fa baixada fins al Fondo del Mas Blanc, el creuarem i girarem a l’esquerra pel Camí de les Portelles de Dalt, tot passant per un altre aixopluc que ens quedarà a la dreta. Seguirem fins al Camí de les Carreteres on girarem a l’esquerra passant pel costat del turonet del Mas Blanc tot arribant al Mirador del Mas Blanc. Un lloc fantàstic per observar tots els diferents Bertrans que formen aquest paisatge. Seguirem pel Camí de les Carreteres pel costat del mirador de les Garrigues fins a arribar a la Punta del Dugo, allà tirarem recte pel costat de la Serra de les Navarres i tot seguint el Camí de les Carreteres, a l’altura de los Putjos, girarem a l’esquerra, accedirem al camí pel costat, per un sender que hem obert per evitar les branques que hi ha al mig del camí d’accés. Seguirem pel sender del Roig que ens portarà fins al Fondo del Masos. Seguirem aquest fondo passant pel costat del Reboll de l’Engràcia pel Camí dels Masos. Creuarem el Fondo i pujarem pels Assèguils on trobareu una cabana de volta feta de pedra seca a la vostra dreta, recomanem visita, seguirem fins al Solà del Coix. Allà agafarem un sender que ens portarà fins als Forns Bessons del Pla del Xato, uns forns de calç construïts un al costat de l’altre. Seguirem pels Plans de Tarrés pel camí que hi ha tots els molins de vent de la Serra de Vilobí, proposem anar fins al mirador que hi ha al costat del forn de calç del Pla del Cintet, tornarem al camí dels molins fins a arribar al Racó del Paulet, allà agafarem el sender que ens portarà fins al costat de la cabana de Margendom i seguirem baixant fins a creuar el Racó de les Argelagues Marines tot enfilant el Camí de les Granades cap a la Costa de la Cirera. Un cop dalt de la costa, girarem a l’esquerra fins trobar el Sender de la Costa de la Cirera, sender recuperat per Fulleda Turisme Actiu que us portarà tot seguint el racó de la Costa de la Cirera fins al Fondo de les Auberedes. Un cop hagueu creuat aquest fondo, girareu a l’esquerra per agafar un camí pavimentat que us portarà tot vorejant el Comellar d’en Giner fins a Fulleda. Cal recordar que abans d’arribar a Fulleda travessareu la carretera LV2012, no és una carretera molt transitada, però demanem precaució.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.