Moderada (18 km)

Distància total: 18 km

Desnivell positiu: 600 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 598 m

Alçada mínima: 498 m

Ruta circular:

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «senderisme»: La Marxa Heroica recorregut curt de 18K. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit horari.

La Marxa Heroica arriba aquest any a la seva 4a edició amb recorreguts diferents en respecte a les 3 edicions passades. Una oportunitat que us brinda l’Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de Boira Experience per descobrir Fulleda i on el dia de la marxa, normalment el primer cap de setmana de març, podreu gaudir d’uns recorreguts senyalitzats, avituallaments, entrepà en acabar la caminada i moltes sorpreses més, i tu, ja has fet l’Heroica?

La ruta de 18 quilòmetres té un tram inicial urbà per dins del pintoresc poble de Fulleda, passant per la plaça de Ramon Santamaria i continuant pel carrer la Bassa fins a sortir del poble. Tot seguit deixa el carrer la Bassa, cap a l’esquerra, per agafar un camí que descendirà fins al Fondo dels Pous, un lloc perfecte per fotografiar Fulleda i observar la magnificència d’aquest fondo que es connecta amb el Comellar d’en Piquer. Tot seguit segueix pel camí que anirà fins la partida dels Plans de l’Arboç, la Font d’en Salat i continuarà cap a la Planota, seguirem cap a la Mirona i passem pel costat de la Font del Cinto, podreu identificar aquesta font per l’aigua que deixa al camí. Seguirem cap a la Vall dels Cortals, passarem pel costat de la Font de les Ventoses i continuarem la marxa pel Fondo dels Pous fins a la cabana de l’Elies, allà deixarem el camí de la Font de la Marieta i continuarem cap a l’inici del sender del Bosquet. Aquest ens portarà fins al Comellar d’en Metge i passarem per una cabana de pedra en sec, sense teulada, on podrem observar un parell d’abeuradors picats a la pedra. Seguirem el camí fins a arribar a les Carreteres i allà agafarem el sender que ens portarà fins a la Cabana del Roc de l’Espluga, seguirem per corriols fins a trobar altre cop el Camí de les Carreteres, tornarem a agafar un sender que ens portarà fins a l’Oleoducte, seguirem el seu pas fins a arribar al Racó dels Bertrans, pujarem a la Cabana del Bertran del Rosso i seguirem pel sender del Racó dels Bertrans fins a arribar al GR, aquest ens portarà fins al camí de los Bertrans. Girarem a l’esquerra, després a la dreta fins a trobar la Cabana dels Bertrans del Ferrer Vell, girarem a l’esquerra i anirem a agafar un sender de baixada, seguint l’oleoducte, cap a la Pista dels Omellons a Vinaixa, al Racó de Vinuelles. Trencarem a la dreta i tot seguit esquerra i pujarem cap a la partida de Vinuelles on trobarem una cabana de Volta prop del quilòmetre 10, seguirem el camí i trencarem a la dreta cap al Camí de les Carreteres, trencarem a l’esquerra cap al Camí Vell de Vinaixa a l’Espluga i seguirem fins passar pel costat de la Font del Mas Blanc, tot seguit girarem a la dreta pel camí de la Coma de Sant Pere que ens portarà fins a la Serra de Servers, passem pel costat de la Punta de l’Argelagar, Castell de Fulleda i baixem cap al lloc d’arribada a la Sala de Fulleda.

Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona fent senderisme, agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

En aquesta ruta hi ha trams de difícil progrés on uns pals de caminar podran ser d’ajuda. Requereix un mínim d’estat físic per poder completar satisfactòriament els prop de 600 metres de desnivell positiu acumulat. Té una llargada de 18 km i és una ruta circular. Es recomana no beure de l’aigua de les fonts, ja que aquestes no disposen d’un control sanitari adient. Una oportunitat perfecta per descobrir els camins, els corriols, els senders i les valls que formen el terme de Fulleda i les poblacions veïnes.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.