Fàcil (10 km)

Distància total: 10 km

Desnivell positiu: 300 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 598 m

Alçada mínima: 498 m

Ruta circular:

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «senderisme»: La Marxa Heroica recorregut curt de 10K. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit horari.

La Marxa Heroica arriba aquest any a la seva 4a edició amb recorreguts diferents en respecte a les 3 edicions passades. Una oportunitat que us brinda l’Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de Boira Experience per descobrir Fulleda i on el dia de la marxa, normalment el primer cap de setmana de març, podreu gaudir d’uns recorreguts senyalitzats, avituallaments, entrepà en acabar la caminada i moltes sorpreses més, i tu, ja has fet l’Heroica?

La ruta de 10 quilòmetres té un tram inicial urbà per dins del pintoresc poble de Fulleda, passant per la Plaça de Ramon Santamaria i continuant pel carrer la Bassa fins sortir del poble. Tot seguit deixa el carrer la Bassa, cap a l’esquerra, per agafar un camí que descendirà fins al Fondo dels Pous, un lloc perfecte per fotografiar Fulleda i observar la magnificència d’aquest fondo que es connecta amb el Comellar d’en Piquer. Tot seguit segueix pel camí que anirà fins la partida dels Plans de l’Arboç, la Font d’en Salat i continuarà cap al Fondo de la Planota on podrem observar una cabana de volta de pedra en sec. Girarem cap a l’esquerra a la Vall dels Cortals fins arribar al Fondo dels Masos, els creuarem i ens endinsarem cap a la partida de les Serres. Anirem a trobar el camí de l’oleoducte, seguirem cap a la Vall dels Cortals, trobarem la Font de les Ventoses, sender de les Cantorelles, seguirem pel costat de la partida dels Serveres i passarem per un camí recuperat que l’hem anomenat el sender de l’Argelagar. Un cop haguem guanyat el desnivell, agafaren un camí que voreja la Serra de Serveres on trobarem un aixopluc, tot seguit, seguirem cap a l’Antic Castell de Fulleda fins on baixarem de nou al lloc d’inici de la marxa. Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

Aquesta ruta és apta per fer amb família, es recomana portar carrets de tres rodes tipus running o alguna motxilla on puguin descansar els petits. Un 10% dels camins d’aquesta ruta estan asfaltats i de l’altre 90%, un 10% són camins que han quedat una mica malmesos després dels aiguats del passat octubre del 2019. Es recomana no beure de l’aigua de les fonts, ja que aquestes no disposen d’un control sanitari adient. Una oportunitat perfecta per descobrir en família i descobrir conjuntament els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.