Moderada (15 km)

Distància total: 15 km

Desnivell positiu: 330 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 690 m

Alçada mínima: 483 m

Ruta circular:

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «senderisme»: “La Font del Poble” recorregut llarg de 15K amb 330 m de desnivell positiu acumulat. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit horari.

El recorregut llarg de les rutes que formen “La Font del Poble” consta de 15 quilòmetres i us permet descobrir bona part del terme de Fulleda amb bastants trams de recorregut per damunt de les serres i moltes vistes.

La ruta de 15 quilòmetres té un tram inicial urbà per dins del pintoresc poble de Fulleda, passant per la plaça de Ramon Santamaria cap a la dreta pujant pel carrer de la Costa, Plaça Vella i creuant la carretera LV-2014, demanem precaució a l’hora de passar per damunt de la carretera. Seguim direcció cap a la Font del Poble tot seguint un camí que a l’inici està asfaltat i després passa a ser un camí de terra amb alguna dificultat de progressió a causa de les pedres que s’hi troben. Arribem a la Font del Poble (també anomenada Font Vella) observem que en aquesta font hi ha una inscripció en llatí que diu :
“Sub umbra alarum tuarum protege me domine et omnes ex me bibent 1770” “Sota l’ombra de les teves ales, protegeix-me senyor i tots els que de mi beuen 1770”, continuem vall avall fins arribar a la partida de “los Diumenges”, partida que es troba al Fondo de les Auberedes. Rodejarem aquest fondo fins a arribar al lateral de la Serra de les Aubaredes, on agafarem un sender que ens portarà fins a la meitat de la serra. Seguirem cap a la Costa de Fontanals que ens portarà cap al Fondo de Matallongues, seguirem cap al Fondo de Rocabisbal, Racó del Magí i arribarem al camí de Tarrés a Senan, on girarem a la dreta. Seguirem aquest camí antic fins a arribar al Parc Eòlic de la Serra de Vilobí. Continuarem per aquest camí uns pocs metres més fins que girarem a la dreta al Cap de la Serra, seguirem el camí que ens portarà a les Rovines, passarem pel costat de la Font d’en Jover, Comellar d’en Ginè.

Arribem a Fulleda pel costat de l’estàtua de l’Agustina d’Aragó, precaució en travessar la carretera LV-2014, cap a l’Avinguda d’Agustina Saragossa i arribem al punt de sortida. Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

Aquesta ruta és apta per fer amb família, però hi ha alguns trams de difícil progressió i també trams de senders. Es recomana no beure de l’aigua de les fonts, ja que aquestes no disposen d’un control sanitari adient. Una oportunitat perfecta per descobrir els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.