Fàcil (9 km)

Distància total: 9 km

Desnivell positiu: 343 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 595 m

Alçada mínima: 505 m 

Ruta circular: Sí 

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «rutes a peu familiars»: El reboll de l’Engràcia. Ruta amb inici i final a Fulleda i per seguir en sentit horari.

El reboll (Quercus pyrenaica), és un arbre que es troba amb més abundància al bosquet de poblet, el que visitarem en aquesta ruta es troba en terme de Tarrés i rep el nom de Engràcia. És un arbre majestuós amb un diàmetre de tronc d’aproximadament 5 o 6 metres. Si hi aneu, us recomanem buscar una curiosa taula que es troba entre les pedres al costat de l’arbre. Aquesta ruta/passejada la trobareu en 3 distàncies de 5, 7 i 9 quilòmetres, catalogades com a fàcils.

La ruta de 9 quilòmetres té un tram inicial de 100 metres que passa per la carretera LV-2012, és una carretera poc transitada però recomanem precaució i respecte a les normes de circulació. Important portar roba visible. Tot seguit segueix cap a la partida del Camí de Montblanc, continua cap a la partida dels Plans de l’Arboç, deixa a l’esquerra la Serra del Penjat (639,6 m) i arriba al Fondo dels Masos. Allà continua pel camí dels Masos fins a trobar l’entrada a un camí en desús que anomenarem el camí Encantat. Ens endinsarem en aquest camí d’1 quilòmetre que ens portarà fins al reboll de l’Engràcia. Seguirem cap a la Vall dels Cortals i trencarem a la dreta cap al Fondo de la Planota, on passarem pel costat d’una cabana de volta de pedra en sec, típica de les Garrigues. Seguirem cap al Fondo dels Pous i pujarem per una pendent prou pronunciada fins arribar a Fulleda. Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

Aquesta ruta és apta per fer amb família, es recomana portar carrets de tres rodes tipus running o alguna motxilla on puguin descansar els petits. Un 10% dels camins d’aquesta ruta estan asfaltats i de l’altre 90%, un 10% són camins que han quedat una mica malmesos després dels aiguats del passat octubre del 2019.

Una oportunitat perfecta per descobrir en família els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.