Fàcil (7 km)

Distància total: 7 km

Desnivell positiu: 286 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 595 m

Alçada mínima: 499 m 

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «rutes a peu familiars»: El reboll de l’Engràcia. Ruta amb inici i final a Fulleda i per seguir en sentit horari.

El reboll (Quercus pyrenaica), és un arbre que es troba amb més abundància al bosquet de poblet, el que visitarem en aquesta ruta es troba en terme de Tarrés i rep el nom de Engràcia. És un arbre majestuós amb un diàmetre de tronc d’aproximadament 5 o 6 metres. Si hi aneu, us recomanem buscar una curiosa taula que es troba entre les pedres al costat de l’arbre. Aquesta ruta/passejada la trobareu en 3 distàncies de 5, 7 i 9 quilòmetres, catalogades com a fàcils.

La ruta de 7 quilòmetres té un tram inicial urbà per dins del pintoresc poble de Fulleda, passant per la Plaça de Ramon Santamaria i continuant pel carrer la Bassa fins sortir del poble. Tot seguit deixa el carrer la Bassa, cap a l’esquerra, per agafar un camí que descendirà fins al Fondo dels Pous, un lloc perfecte per fotografiar Fulleda i observar la magnificència d’aquest fondo que es connecta amb el Comellar d’en Piquer. Tot seguit segueix pel camí que passarà pel costat de la majestuosa Serra del Penjat (639,6 m) i arriba al Fondo dels Masos. Allà continua pel camí dels Masos fins a trobar el reboll de l’Engràcia. Seguirem cap a la Vall dels Cortals fins a trobar la Font de les Ventoses, pujarem per un camí asfaltat fins a Fulleda. Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

Es recomana no beure de l’aigua de la font de les Ventoses, ja que no disposa d’un control sanitari adient.

Una oportunitat perfecta per descobrir en família els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.