Fàcil (5 km)

Distància total: 5 km

Desnivell positiu: 121 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 595 m

Alçada mínima: 499 m 

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «rutes a peu familiars»: El reboll de l’Engràcia. Ruta amb inici i final a Fulleda i per seguir en sentit horari.

El reboll (Quercus pyrenaica), és un arbre que es troba amb més abundància al bosquet de poblet, el que visitarem en aquesta ruta es troba en terme de Tarrés i rep el nom de Engràcia. És un arbre majestuós amb un diàmetre de tronc d’aproximadament 5 o 6 metres. Si hi aneu, us recomanem buscar una curiosa taula que es troba entre les pedres al costat de l’arbre. Aquesta ruta/passejada la trobareu en 3 distàncies de 5, 7 i 9 quilòmetres, catalogades com a fàcils.

La ruta de 5 quilòmetres té un tram inicial urbà per dins del pintoresc poble de Fulleda, passant per la Plaça de Ramon Santamaria i continuant pel carrer la Bassa fins sortir del poble. Tot seguit deixa el carrer la Bassa, cap a l’esquerra, per agafar un camí que descendirà fins al Fondo dels Pous, un lloc perfecte per fotografiar Fulleda i observar la magnificència d’aquest fondo que es connecta amb el Comellar d’en Piquer. Tot seguit segueix pel camí que anirà fins a la Font d’en Salat i baixarà cap al Fondo de la Planota on podrem observar una cabana de volta de pedra en sec. Girarem cap a la dreta a la Vall dels Cortals fins arribar a la Font de les Ventoses, tot seguit, pujarem per un camí asfaltat fins a Fulleda tot passant pel davant dels Cellers Matallonga, vins que us recomanem al 100%. Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

Aquesta ruta és apta per fer amb família, es recomana portar carrets de tres rodes tipus running o alguna motxilla on puguin descansar els petits. Un 50% dels camins d’aquesta ruta estan asfaltats i de l’altre 50%, un 10% són camins que han quedat una mica malmesos després dels aiguats del passat octubre del 2019. Es recomana no beure de l’aigua de les fonts, ja que aquestes no disposen d’un control sanitari adient. Una oportunitat perfecta per descobrir en família i descobrir conjuntament els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.