Fàcil (6 km)

Distància total: 6 km

Desnivell positiu: 167 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 601 m

Alçada mínima: 491 m

Ruta circular:

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Distància Total: 5816 m
Màx. elevació: 601 m
Min elevació: 491 m
Total escalada: 254 m
Descens: -254 m
Total time: 01:18:48

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «rutes a peu – familiars»: “La Font del Poble” recorregut curt de 6K amb 167 m de desnivell positiu acumulat. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit antihorari.

El recorregut de 6 quilòmetres de les rutes que formen “La Font del Poble” us permet descobrir la Font de Poble (Font Vella) i una petita part dels camins que rodegen Fulleda. Aquesta ruta també visita la Font d’en Solà i en bona part passa per camins tipus senders!

La ruta de 6 quilòmetres té un tram inicial urbà per dins del pintoresc poble de Fulleda, passant per l’Avinguda D’Agustina Saragossa cap al monument que porta el seu nom. Allà travesseu la LV-2014 que porta el nom de carrer de Montblanc en aquest encreuament i seguiu cap al Comellar d’en Giner, la Font d’en Jover cap a la Costa de la Cirera. Un cop a dalt de la Serra de les Auberedes seguim un camí que ens portarà fins a l’entrada d’un sender. Seguim aquest sender que planejarà per la part més alta de la Serra fins a arribar a la Font d’en Solà, aquesta font és molt bon lloc per parar a observar les magnífiques vistes a Fulleda que s’hi veuen. Seguim cap a la font a baix i girem a la dreta per un sender que ens portarà fins al Fondo de les Auberedes, creuen el fondo i seguim el camí que ens portarà fins a la partida dels los Diumenges, just després girem a la dreta pel camí de la Font del Poble (o Font Vella). Un cop arribats en aquesta font veiem la següent inscripció en llatí en una de les pedres: “Sub umbra alarum tuarum protege me domine et omnes ex me bibent 1770” que vol dir: “Sota l’ombra de les teves ales, protegeix-me senyor i tots els que de mi beuen 1770”.

Un cop observada la font seguim en direcció costa amunt fins a trobar Fulleda. Just abans d’arribar a Fulleda s’ha de travessar la carretera LV-2014 pel que demanem precaució. Passarem pel costat de l’església del poble Santa Maria i seguirem pel carrer de la Costa cap a l’esquerra a l’Av. d’Agustina Saragossa fins a trobar el punt d’inici de la ruta. Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

Aquesta ruta és apta per fer amb família, però hi ha alguns trams de difícil progressió especialment si es porten carrets de ciutat o de roda estreta, ja que circula per trams en format senders. Es recomana no beure de l’aigua de les fonts, ja que aquestes no disposen d’un control sanitari adient. Una oportunitat perfecta per descobrir una part de les fonts, els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.