Fàcil (3 km)

Distància total: 3 km

Desnivell positiu: 69 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 591 m

Alçada mínima: 508 m

Ruta circular:

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «rutes a peu – familiars»: “La Font del Poble” recorregut curt de 3K amb 69 m de desnivell positiu acumulat. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit horari.

El recorregut curt de les rutes que formen “La Font del Poble” consta de 3 quilòmetres i us permet descobrir la Font de Poble (Font Vella) i una petita part dels camins que rodegen Fulleda.

La ruta de 3 quilòmetres té un tram inicial urbà per dins del pintoresc poble de Fulleda, passant per la plaça de Ramon Santamaria cap a la dreta pujant pel carrer de la Costa, Plaça Vella i creuant la carretera LV-2014, demanem precaució al travessar aquesta carretera. Seguim direcció cap a la Font del Poble tot seguint un camí que a l’inici està asfaltat i després passa a ser un camí de terra amb alguna dificultat de progressió, sobretot si es va amb carrets per infants de ciutat, a causa de les pedres que s’hi troben. Arribem a la Font del Poble (també anomenada Font Vella) observem que en aquesta font hi ha una inscripció en llatí que diu :
“Sub umbra alarum tuarum protege me domine et omnes ex me bibent 1770” “Sota l’ombra de les teves ales, protegeix-me senyor i tots els que de mi beuen 1770”, continuem vall avall fins arribar a la partida de “los Diumenges”, partida que es troba al Fondo de les Auberedes. Girem cap a la dreta al Comellar d’en Giner i farem una altra dreta quan enfilarem ja la tornada a Fulleda per una camí asfaltat i sense cap mena de dificultat.

Arribem a Fulleda pel costat de l’estàtua de l’Agustina d’Aragó, precaució en travessar la carretera LV-2014, cap a l’Avinguda d’Agustina Saragossa i arribem al punt de sortida. Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

Aquesta ruta és apta per fer amb família, però hi ha alguns trams de difícil progressió especialment si es va amb carrets de ciutat o de roda estreta. Es recomana no beure de l’aigua de les fonts, ja que aquestes no disposen d’un control sanitari adient. Una oportunitat perfecta per descobrir una part de les fonts, els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.