Fàcil (10 km)

Distància total: 10 km

Desnivell positiu: 180 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 601 m

Alçada mínima: 483 m

Ruta circular:

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Total distance: 9814 m
Max elevation: 601 m
Min elevation: 483 m
Total climbing: 423 m
Total descent: -422 m
Total time: 02:19:23

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «rutes a peu – familiars»: “La Font del Poble” recorregut curt de 10K amb 180 m de desnivell positiu acumulat. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit horari.

El recorregut de 10 quilòmetres de les rutes que formen “La Font del Poble” us permet descobrir la Font de Poble (Font Vella) i una petita part dels camins que rodegen Fulleda. Aquesta ruta també visita l’aljub que hi ha al Fondo de Matallongues.

La ruta de 10 quilòmetres té un tram inicial urbà per dins del pintoresc poble de Fulleda, passant per la plaça de Ramon Santamaria cap a la dreta pujant pel carrer de la Costa, Plaça Vella i travessant la carretera LV-2014, demanem precaució en travessar aquesta carretera. Seguim direcció cap a la Font del Poble tot seguint un camí que a l’inici està asfaltat i després passa a ser un camí de terra amb alguna dificultat de progressió, sobretot si es va amb carrets per infants de ciutat, a causa de les pedres que s’hi troben. Arribem a la Font del Poble (també anomenada Font Vella) observem que en aquesta font hi ha una inscripció en llatí que diu:
“Sub umbra alarum tuarum protege me domine et omnes ex me bibent 1770” “Sota l’ombra de les teves ales, protegeix-me senyor i tots els que de mi beuen 1770”

Seguim vorejant el Fondo de les Auberedes, passem pel costat del Pou del Ferreret cap al Fondo de Matallongues. Seguirem vorejant aquest fondo fins a arribar a un aljub que hi ha en una de les últimes finques d’aquest fondo. L’aljub s’utilitzava per donar de veure als animals que acompanyaven als pagesos a les diferents finques. Un cop passat l’aljub, iniciarem la tornada cap a Fulleda passant per la Costa de Fontanals, baixarem cap a la partida de l’Amenós per la Costa de la Cirera i seguirem pel costat de la Font d’en Jover per arribar als Comellars d’en Giner. Abans d’entrar al poble de Fulleda ens trobarem la carretera LV-2014, demanem precaució en creuar-la. Passarem pel costat de l’estàtua de l’Agustian d’Aragò i entrarem a l’Avinguda de Saragossa fins a trobar el punt de partida. Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

Aquesta ruta és apta per fer amb família, però hi ha alguns trams de difícil progressió especialment si es porten carrets de ciutat o de roda estreta, ja que circula per trams en format senders. Es recomana no beure de l’aigua de les fonts, ja que aquestes no disposen d’un control sanitari adient. Una oportunitat perfecta per descobrir una part de les fonts, els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.