Fàcil (6 km)

POI: Trinxera de la Roca Tomasa / Niu de metralladores

Distància total: 6 km

Desnivell positiu: 118 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant Sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant Sala

Alçada màxima: 595 m

Alçada mínima: 477 m 

Recorregut circular:

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta a peu o familiar de la memòria democràtica Fulleda/Trinxera de la Roca Tomasa/Niu de metralladores.

Aquesta ruta classificada com a fàcil, té 6 quilòmetres i un desnivell acumulat positiu de 118 m+. Una ruta apta per fer amb la família, però sense carrets, ja que passarem per alguns punts amb certa dificultat tècnica. Tot i ser una ruta circular, la major part del recorregut d’anada a la trinxera de la Roca Tomasa i la tornada serà lineal de les Cavalleres. El recorregut ens farà pujar cap a la trinxera de la Roca Tomasa al quilòmetre 1,6 per un carreró recentment netejat. Un cop dalt de la trinxera, cal destacar una espitllera que hi ha a l’altre costat de turonet, baixant uns metres en respecte a l’alçada de la trinxera. La tornada cap a Fulleda la farem per un altre carreró també recentment netejat que ens portarà cap a un niu de metralladores, aquest niu potser és un dels que està més ben conservat de tots i és possible entrar al seu interior. Un cop deixem el niu endarrere, iniciarem el descens per un camí molt empinat que ens deixarà altre cop al camí de les Cavalleres, des d’on iniciarem el retorn a Fulleda.

Una ruta perfecta per fer amb la família o amics amb tranquil·litat per descobrir uns elements de memòria democràtica que han estat recentment descoberts després de passar molt de temps a l’anonimat.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.