SOBRE LA RUTA

Us presentem aquestes rutes en modalitat a peu o familiars. Rutes encarades a descobrir els espais de memòria que persisteixen al terme municipal de Fulleda i l’Espluga Calba. Aquests espais de memòria democràtica formen part de la línia de defensa L-2 que els republicans van construir durant l’estiu i la tardor de l’any 1938 per defensar-se de la invasió de l’exèrcit franquista, però que mai van entrar en acció. En el cas de Fulleda es diu que hi havia prop de 500 presoners franquistes que van treballar en la construcció d’aquestes trinxeres i nius de metralladores i que tots ells estaven allotjats a l’església del poble.

Aquests recorreguts de diferent quilometratge i distàncies estan pensades per fer amb tota la família, però cal recordar que Fulleda i l’Espluga Calba tenen un terme municipal molt irregular i que a més a més l’exèrcit republicà buscava punts alts i una mica inaccessibles per construir aquests espais de memòria.

Aquests recorreguts us ofereixen una oportunitat única de descobrir carrerons únics i bona part d’aquests espais de memòria democràtica que ens va deixar aquesta època tan fosca de la nostra història.

Tot un descobriment de rutes que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.

RECORREGUTS