Difícil (36 km)

Distància total: 36 km

Desnivell positiu: 800 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant la Sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant la Sala)

Alçada màxima: 672 m

Alçada mínima: 511 m 

Ruta circular:

POI: Fulleda – Aixoplucs – Forns de calç – El reboll de l’Engràcia – Cisterna de la Ginera del Xifrenet – Bassa dels 7 noguers – la Fontfreda – Tarrés – Sender del racó de la costa de la Cirera – Carrerada de les Auberedes

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «BTT»: “La pedra calcària” recorregut mitjà de 36K amb 800 m de desnivell positiu acumulat. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit contrari a les agulles del rellotge.

Aquest recorregut que forma part de la sèrie de rutes de “La pedra calcària” consta de 36 quilòmetres i us permet descobrir els voltants de la població de Fulleda, aquesta ruta també visita el terme de Tarrés, localitat per on també passa al quilòmetre 20. És una ruta classificada com a difícil ja que tan passa per camins amples com també per senders molt tècnics. Si no tenim la suficient pràctica ens faran baixar de la bicicleta. Ruta perfecta per la gent que busqui alternar fer cames amb practicar la seva tècnica.

La ruta de 36 quilòmetres parteix de l’Avinguda d’Agustina Saragossa cap a la plaça on es troba l’estàtua de l’Agustina d’Aragó. Allà Allà agafa la carretera direcció Tarrés, demanem precaució en aquest punt. Segueix la carretera per uns 100 metres i gireu a la dreta tot passant pel costat del Racó del Bolet. En aquest racó hi podreu observar un monument que commemora els fets que ocorregueren un fatídic 12 de febrer de 1939, quan cinc infants d’entre 12 i 16 anys moriren a causa de l’explosió d’una caixa de bombes abandonada durant la Guerra Civil. Continuem cap a la partida del Camí de Montblanc, seguim pels Plans de l’Arborç, seguim cap a la dreta vorejant la Serra del Penjat, passem pel costat de la Pedrera del Palau. Seguim recte tot seguint l’olioducte i girem a la dreta per un camí que ens portarà a l’inici de la ruta dels forns de calç de Tarrés. Baixarem per un sender on trobarem un petit bosc de pins, alzines i també forns de calç i un aixopluc. Seguirem la ruta passant per les Comes de Montgrat i seguirem els senders per tota aquesta zona plena de caminets, corriols i forns de calç fins arribar al sender que ens portarà fins al Fondo dels Masos. Aquest sender és una mica complicat a l’inici, pel que demanem precaució.  Creuareu el camí dels Masos i seguireu per la partida del Mas de Martí per un camí abandonat que us portarà fins al darrera del Reboll de l’Engràcia, observeu la taula de pedra que hi ha al costat d’aquest majestuos arbre. Baixarem fins al Fondo dels Masos i pujarem pel camí que ens durà pel costat de la Cisterna de la Ginera del Xifrenet, passant pel costat de la partida del Corregó, la Bassa dels 7 Noguers, passant pel costat de la partida de l’Era. Seguidament agafaram un sender que ens portarà fins a la Fontfreda, un lloc fantàstic.

Seguirem pel camí dels Masos passant pel costat del Fondo de les Comardivines, seguint el camí fins els Cirerets, passant pel costat de la Serreta i trencant al camí de Vinaixa cap un sender que ens portarà fins quasivé a l’entrada de Tarrés. Passem per l’interior del poble i sortim en direcció a Fulleda, trenquem a l’esquerra i agafem el camí que els portarà fins al Solà del Coix tot passant per un sender. En arribar al Solà del Coix, agafarem un altre sender que ens portarà fins als Forns Bessons del Pla del Xato, dos forns de Calç, un al costat de l’altre. Seguirem pels Plans de Tarrés i baixarem tota la serra de Vilobí per un sender fantàstic i divertit. Després de planejar tornem a iniciar l’ascens a la Serra tot apareixent als molins de vent. Trenquem a l’esquerra al Racó del Paulet també per un sender que ens portarà al costat de la cabana de Margendom fins al Racó de les Argelagues Marines, seguirem pel camí de les Granades fins arribar a la Costa de la Cirera, un cop a dalt arribarem fins al sender de la Costa de la Cirera que ens portarà fins al Fondo de les Auberedes. Iniciarem l’ascens cap a Fulleda pel costat del Comellar d’en Giner tot passant pel costat de la Pinedeta del Po. Un cop a Fulleda entrarem al poble tot creuant el carrer de Montblanc, precaució en aquest punt, passarem per davant de l’esglèsia, baixarem pel carrer de la Costa fins al nostre punt d’inici.

Aquesta ruta és perfecta per a les persones exigents damunt la seva BTT, és una ruta que transcorre per bastants quilòmetres de senders, alguns força tècnics i també per pistes amples i caminets amb encant. En general és un terreny divertit però difícil, perfecte per fer una escapada amb BTT, perfecta per descobrir el que té per oferir Fulleda i el seu entorn. Una oportunitat perfecta per descobrir els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.