Moderat / Difícil (34 km)

Distància total: 34 km

Desnivell positiu: 668 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant la Sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant la Sala)

Alçada màxima: 694 m

Alçada mínima: 426 m 

Ruta circular:

POI: Fulleda – GR3 Costa de la Cirera – Corriol serra Auberedes – Fondo Matallongues – Corriol del pla de Fulleda – Corriol del camí de les Catalanes – Espluga Calba – Aixoplucs – Mirador del Mas Blanc – Mirador de les Garrigues – Cabana de volta del Fondo de la Planota – Font d’en Salat 

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Total distance: 32829 m
Max elevation: 694 m
Min elevation: 427 m
Total climbing: 821 m
Total descent: -822 m
Total time: 02:41:38

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «BTT»: “La pedra calcària” recorregut curt de 34K amb 650 m de desnivell positiu acumulat. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit horari.

Aquest recorregut que forma part de la sèrie de rutes de “La pedra calcària” consta de 34 quilòmetres i us permet descobrir els voltants de la població de Fulleda, aquesta ruta també visita el terme de l’Espluga Calba, localitat per on també passa al quilòmetre 21. És una ruta que transcorre bona part del recorregut per camins amples, també i trobarem senders amb certa dificultat i és per això que hem catalogat la ruta com a moderada/difícil.

La ruta de 34 quilòmetres parteix de l’avinguda d’Agustina Saragossa cap a la plaça on es troba l’estàtua de l’Agustina d’Aragó. Allà travessa el carrer de Montblanc i continua per una pista asfaltada cap a la Pinedeta del Po. Voreja el Comellar d’en Giner tot fent el descens fins al Fondo de les Auberedes. La ruta voreja el Fondo fins a arribar a un GR que puja cap a la Serra de les Auberedes paral·lelament a la Costa de la Cirera. Un cop arribem a dalt de la Serra, girem a l’esquerra i passem de llarg el sender de la Costa de la Cirera, aquest sender era un antic pas que hem recuperat des de Fulleda Turisme Actiu la passada primavera/estiu de l’any 2020. Seguim recte i ens desviem a la dreta per baixar pel sender de l’Obac de Matallonga fins a arribar al Fondo de Matallonga. Creuem el Fondo i seguim pujant cap al camí del Pla de la Bassa, seguim el mateix camí fins a arribar al Pla de Fulleda on girem a la dreta per agafar el sender que ens portarà al Corral del Queralt, baixem al Fondo de Matallonga. Iniciem l’ascens pel Fondo de Rocabisbal, pel Racó del Magí fins al Camí de Tarrés a Senan, seguim per la Serreta pel Camí dels Plans, cap al Camí de les Catalanes on agafarem un sender que ens baixarà al Fondo dels Pouets, cap a la partida de les Tortes i entrarem a l’Espluga Calba. En sortir de l’Espluga travessarem la carretera que va des de Fulleda a les Borges Blanques, demanem precaució en aquest punt. Seguirem recte per la pista de Vinaixa a l’Espluga Calba, girarem a la dreta al Camí de les Portelles de Dalt, passarem pel costat d’un aixopluc impressionant, seguirem cap a la partida del Mas Blanc, creuarem la Portella del Dalmau, la Portella del Rei, seguirem fins al Mas Blanc pel Camí de les Carreteres i pujarem pel Mirador de les Garrigues, passem pel costat de la Punta del Dugo i iniciarem el descens fins a la Vall dels Cortals, creuarem la vall i anirem fins al Fondo de la Planota tot passant pel costat d’una cabana de volta construïda amb pedra en sec. Pujarem pels Plans de l’Arboç, baixarem cap al Fondo dels Pous i pujarem cap a Fulleda per una pujada que no ens deixarà indiferent! Passarem pel carrer de la Bassa, Plaça de Ramon Santamaria i acabarem a l’Av. d’Agustina Saragossa.

Aquesta ruta és perfecta per a les persones exigents que busquin rodar per camins amples com també gaudir dels corriols que es van trobant al llarg del recorregut. En general és un terreny de progressió moderada amb alguna part de difícil progressió que si no hi estem acostumats, ens faran baixar de la bici. Perfecte per fer una escapada sigui amb la teva BTT o amb la teva bicicleta Gravel, perfecta per descobrir el que té per oferir Fulleda i el seu entorn. Una oportunitat perfecta per descobrir els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.