Moderat (14 km)

Distància total: 14 km

Desnivell positiu: 432 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant la Sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant la Sala)

Alçada màxima: 675 m

Alçada mínima: 512 m 

Ruta circular:

POI: Fulleda – Corriol del Paulet – Costa de la cirera – Corriol del racó de la costa de la cirera – Carrerada de les Auberedes

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «BTT»: “La pedra calcària” recorregut curt de 14K amb 290 m de desnivell positiu acumulat. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit antihorari.

Aquest recorregut que forma part de la sèrie de rutes de “La pedra calcària” consta d’una dificultat moderada amb 14 quilòmetres que us permet descobrir els voltants de la població de Fulleda, aquesta ruta també visita el terme de Tarrés i passa pel costat d’algun forn de calç, tan característics en aquest terme. És una ruta que transcorre bona part del recorregut per camins amples, també i trobarem dos carrerons que si teniu experiència, els podreu fer damunt de la bici. Per aquesta raó hem classificat aquesta ruta com a moderada i no fàcil.

La ruta de 14 quilòmetres parteix de l’Avinguda d’Agustina Saragossa cap a la plaça on es troba l’estàtua de l’Agustina d’Aragó. Allà agafa la carretera direcció Tarrés, demanem precaució en aquest punt. Segueix la carretera per uns 100 metres i gireu a la dreta tot passant pel costat del Racó del Bolet. En aquest racó hi podreu observar un monument que commemora els fets que ocorregueren un fatídic 12 de febrer de 1939, quan cinc infants d’entre 12 i 16 anys moriren a causa de l’explosió d’una caixa de bombes abandonada durant la Guerra Civil. Continuem cap a la partida del Camí de Montblanc, seguim pels Plans de l’Arborç, seguim cap a la dreta vorejant la Serra del Penjat, passem pel costat de la Pedrera del Palau, fins a trobar la carretera que connecta Fulleda amb Tarrés. Agafem la carretera a l’esquerra i al cap de 50 metres girem a la dreta, passem pel costat del Parc eòlic de la Serra de Vilobí i trenquem a l’esquerra per agafar un sender totalment transitable que ens portarà fins a la Cabana de Margendom. Seguirem recte fins a creuar el Fondo de les Granades pel camí de les Granades, en arribar a les Rovines, ens enfilarem per la Costa de la Cirera fins al capdamunt de la Serra de les Auberedes, fins a trobar el sender de la Costa de la Cirera. Aquest sender és un camí antic recuperat per Fulleda Turisme Actiu la primavera/estiu de l’any 2020. Sender molt recomanable per la varietat de marges que s’hi poden observar. Aquest sender ens portarà fins al Fondo de les Aubaredes, després d’aquest creuarem a l’esquerra per agafar la pista asfaltada que ens portarà altre cop a Fulleda. Agafarem el carrer de Montblanc, seguidament el Carrer Major, la Plaça Vella, el carrer de la Costa cap a la plaça de Ramon Santamaria i finalment l’Av. d’Agustina Saragossa fins a trobar el punt de sortida.

Aquesta ruta és perfecta per a les persones que busquen donar només un tomb amb BTT i busquen una mica de diversió tot fent els dos carrerons que són totalment transitables però requereixen un mínim d’experiència. En general és un terreny de fàcil progressió, perfecte per fer una escapada curta i gaudir del que té per oferir Fulleda i el seu entorn, perfecte per contemplar l’hora “dorada”. Una oportunitat perfecta per descobrir els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.