Moderat (52 km)

Distància total: 51.21 km

Desnivell positiu: 683 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant Sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant Sala

Alçada màxima: 640 m

Alçada mínima: 302 m 

Ruta circular:

POI: Fulleda Tarrés Vinaixa Arbeca Belianes Espluga Calba

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat CARRETERA/ROAD. Una de les rutes que trobareu en aquesta modalitat a la web de Fulleda Turisme Actiu!

Aquesta ruta classificada com a moderada52 quilòmetres i un desnivell acumulat positiu de 683 m. Una ruta apta pels ciclistes que busquin passar una estona divertida damunt la bici, amb algun desnivell considerable però generalment bastant plana i ràpida.
Una ruta perfecta pels ciclistes que busquen fer quilòmetres i cames tot visitant la comarca de les Garrigues i l’Urgell. Les carreteres incloses en aquesta ruta són molt poc transitades pel que gaudirem d’una tranquil·litat damunt la bici que ens permetrà gaudir encara més de l’entorn.

Començarem la ruta a la Sala de Fulleda i tirarem en direcció al monument de l’Agustina d’Aragó, agafarem la LV-2012 en direcció Tarrés, un cop arribem a aquesta localitat podrem gaudir, a l’esquerra, d’un mural que va pintar l’artista Lily Brik l’any 2019. Continuarem per la mateixa carretera sense entrar a la localitat fins a trobar la N-240. Aquesta carretera és força transitada, però cal recordar que els camions hi tenen el pas prohibit, demanem precaució a l’hora d’incorporar-se a la carretera i a l’hora de sortir-ne. Farem majoritàriament un tram de baixada que ens portarà fins a Vinaixa. Agafarem el primer desviament a la dreta per agafar una pista asfaltada que ens portarà fins a molt a prop dels Omellons. Tornarem a creuar la LV-2012 per agafar una altra pista asfaltada que ens portarà fins a Arbeca. Passarem pel davant de la Cooperativa d’Arbeca, on hi venen el famós oli d’oliva verge extra. Seguirem per l’entramat de carrers d’aquesta localitat que ens portaran fins a la carretera L-201 en direcció a Belianes. En arribar a aquesta localitat, seguirem la carretera direcció Maldà. Un cop arribem a la Farinera de Maldà, girarem a l’esquerra per seguir pedalant per una carretera que ens portarà a l’Espluga Calba. Aquesta carretera és força divertida, ja que deixarem de banda el pla i ens endinsarem cap a un territori més abrupte amb unes pujades i unes baixades força més exigents però totalment assequibles.

Arribarem a l’Espluga Calba per un lloc privilegiat que ens oferirà una imatge de postal de la població. Creuarem la vila per seguir per la carretera LV-2012 de pujada fins a arribar a Fulleda. Quan vam fer aquesta ruta, la LV-2012 era una carretera molt antiga, però amb molt d’encant, esperem que la pugueu gaudir molt!

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.