Moderat (20 km)

Distància total: 20 km

Desnivell positiu: 700 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 667 m

Alçada mínima: 441 m 

Descarrega aquesta a ruta i vincula-la Wikiloc.

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «Trail»: “Trail el Mas Blanc” recorregut curt de 20K amb 700 m de desnivell positiu acumulat. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit antihorari.

Aquest recorregut que forma part de la sèrie de rutes de “El Trail Mas Blanc” consta de 20 quilòmetres i us permet descobrir bona part del terme de Fulleda i Vinaixa amb bastants trams de recorregut per senders, damunt de les serres i moltes vistes. Aquesta ruta també seria apta per fer en modalitat senderisme amb una dificultat difícil.

La ruta de 20 quilòmetres té un tram inicial urbà per dins del pintoresc poble de Fulleda, sortint de l’Avinguda d’Agustina Saragossa cap a la plaça de Ramon Santamaria, carrer la Bassa seguint un tram asfaltat fins que el track gira a l’esquerra cap a una pronunciada baixada que us portarà fins al Fondo dels Pous. Sortireu del Fondo i us enfilareu cap als Plans de l’Arboç on girareu a la dreta cap a la partida de la Planota, seguireu cap a la Mirona, passareu pel costat de la Font del Cinto, precaució en aquest punt, ja que el terra acostuma a estar bastant enfangat. Seguireu cap a la Vall dels Cortals, la travesseu i seguiu un camí que us portarà fins a l’oleoducte, allà agafareu un sender que us portarà fins al turonet de les Carreteres (587,3 m) i seguireu pel sender fins a arribar al Camí de les Carreteres. Seguireu aquest camí uns pocs metres fins a tornar a entrar a un sender que rodeja la partida de los Bertrans. Girareu a l’esquerra per anar a buscar la Cabana del Bertran del Rosso i seguireu camí avall cap al Racó dels Bertrans, pujareu un camí que us portarà fins a l’oleoducte, allà girareu a la dreta i pujareu, tot seguit fareu una altra dreta i baixareu per un camí vell que es converteix en sender fins a arribar altre cop al Racó dels Bertrans (ull viu en aquesta zona en dies humits, terra molt fangós). Agafeu un camí a l’altre costat del Racó que us portarà fins a la partida de lo Mas del Pubill, seguireu per un camí que us portarà pel Bertran de Cal Ferrer de Fulleda, tornarem a agafar l’oleoducte fins al camí de les Carreteres, passarem pel costat de la Punta del Dugo (624,5 m), seguirem i passem pel costat de la Punta de Ràfols (653,1 m) cap a los Putjos. Seguirem per un sender cap al Fondo dels Massos cap al Fondo del Salat on girarem a la dreta seguint l’oleoducte cap a la Font d’en Salat, amunt cap als Plans de l’Arboç, la partida del Camí de Montblanc. Els últims 300 metres són per carretera fins a arribar a Fulleda, pel que demanem precaució en aquest tram. Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

Aquesta ruta és perfecta per a les persones ja iniciades al Trail i que ja estan acostumats a córrer aquestes distàncies i aquest desnivell. Hi ha algun tram de difícil progressió, però en general és una ruta assequible i bonica. Es recomana no beure de l’aigua de les fonts, ja que aquestes no disposen d’un control sanitari adient. Una oportunitat perfecta per descobrir els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.