Fàcil (15 km)

Distància total: 15 km

Desnivell positiu: 600 m+

Punt de sortida: Fulleda (davant sala)

Punt d’arribada: Fulleda (davant sala)

Alçada màxima: 667 m

Alçada mínima: 496 m 

Descarrega’t l’APP de Wikiloc i segueix aquesta ruta des del teu dispositiu mòbil, prova-ho ara!

Fulleda Turisme Actiu us mostra la ruta en modalitat de «Trail»: “Trail el Mas Blanc” recorregut curt de 15K amb 600 m de desnivell positiu acumulat. Ruta circular amb inici i final a Fulleda i pensada per seguir-la en sentit antihorari.

El recorregut llarg curt de les rutes que formen “El Trail Mas Blanc” consta de 15 quilòmetres i us permet descobrir bona part del terme de Fulleda i Tarrés amb bastants trams de recorregut per senders, damunt de les serres i moltes vistes. Aquesta també seria apta per fer en modalitat senderisme amb una dificultat moderada.

La ruta de 15 quilòmetres té un tram inicial urbà per dins del pintoresc poble de Fulleda, sortint de l’Avinguda d’Agustina Saragossa cap a la plaça de Ramon Santamaria, carrer la Bassa seguint un tram asfaltat fins que el track gira a la l’esquerra cap una pronunciada baixada que us portarà fins al Fondo dels Pous. Sortireu del Fondo us enfilareu cap als Plans de l’Arboç on girareu a la dreta cap a la partida de la Planota, seguireu cap a la Mirona, passareu pel costat de la Font del Cinto, precaució en aquest punt ja que el terra acostuma a estar bastant enfangat. Seguireu cap a la Vall dels Cortals per un camí que asfaltat que boreja aquesta vall fins arribar al Fondo dels Massos, allà deixareu el camí asfaltat per girar a l’esquerra fins trobar el Reboll de l’Engràcia, un arbre centenari de visita recomanada i punt de pas d’altres rutes de Fulleda Turisme Actiu. Seguirem per un camí que ens portarà fins al Racó de Moscarró i allà iniciarem per un sender l’ascens fins als plans de Tarrés tot passant pels camins amb encant que formen la ruta dels forns de calç. Deixarem els Plans de Tarrés i seguirem la ruta dels Forns de Calç de Tarrés fins arribar a la Comes de Montgral, girant cap a la dreta per l’oleoducte i seguint per la Pedrera del Palau cap a la Serra del Penjat (663 m), des d’on podreu gaudir d’unes vistes magnífiques de Fulleda i tot el seu entorn. Deixarem la Serra del Penjat pel pas de l’Oleoducte girant a la dreta fins arribar ala Font d’en Salat, on iniciarem l’ascens cap als Plans de l’Arborç  pel Camí de Montblanc. Els últims 300 metres són per carretera fins arribar a Fulleda, pel que demanem precaució en aquest tram. Una ruta perfecta pels que busquen passar una estona agradable tot descobrint les singularitats del terme de Fulleda i les Garrigues.

Aquesta ruta és perfecte per a les persones que s’inicien al Trail i que ja estan acostumats a còrrer aquestes distàncies i aquest desnivell. Hi ha algun tram de difícil progressió, però en general és una ruta molt apta, fàcil i bonica. Es recomana no beure de l’aigua de les fonts, ja que aquestes no disposen d’un control sanitari adient. Una oportunitat perfecta per descobrir els camins i les valls que formen el terme de Fulleda.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.